Menu

Halfdan Rasmussen

COVER

I efteråret 2015 blev der udskrevet en konkurrence om at sætte musik til Halfdans voksendigte. Præmissen var, at lave musik der egnede sig til fællessang og præmien var, at sangen endte i Højskolesangbogen.

Palle Hjorth gjorde mig opmærksom på dette en uge før deadline. Så jeg ræsede ned til min foretrukne boghandler og købte Halfdans ”Digte”. Små 500 sider med alle hans digte.

Jeg er jo – som alle andre – flasket op med børnesange, såsom ”Lille sky gik morgentur” og ”Rapanden Rasmus”. Men nu handlede det om digte for voksne.

I øvrigt noget underligt noget at sige; de fleste voksne har vel været børn engang og digte kan sagtens være universelle, så alle aldre kan være med?

Nå, jeg bladrede febrilsk i bogen og ledte efter rytme og noget der ramte mig. Så tog fanden ved mig og dagen efter havde jeg sat musik til 8 digte. Jeg havde ovenikøbet indspillet dem. De manglede blot noget magi fra Palle Hjorth. Han kom forbi få dage inden deadline og smed om sig med dejlige lyde. Til sidst fik vi mixet sangene hos Thomas Alstrup (som stod for indspilning og mix af min plade ”Huskekager” i 2014) og fik sendt dem afsted.

Vi vandt ikke.

Jo, vi vandt faktisk ved, at vi nu stod med 8 sange til et album. Vi indhentede tilladelse fra Halfdans søn, Tom Nagel og fik lavet et par virkelig dejlige tegninger til omslaget af Ole Grøn.

For at ære Halfdan, har vi kaldt albummet ”Halfdans 1-2-3, Noget om voksenliv”.

Og til det virkelig skarpe: ja, hvad kommer efter 1? 2, selvfølgelig! Og efter 2? 3!!! Vi håber at få lov til at lave to albums mere. Hvis tiden og talentet tillader det. Pladen kan indtil videre kun købes til vores koncerter.

ADHD-FABRIKKEN SPØRGER